پرسش و پیام

برای ارسال پیام یا پرسش از طریق نرم‌افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید

در غیر این صورت می‌توانید با ایمیل ذیل در ارتباط باشید



جستجو


سایت‌های دینی
مؤسسه‌ی تحقیقاتی حضرت ولی‌عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف

مؤسسه‌ی امام صادق علیه‌السلام

مرکز آل البیت علیهم‌السلام

مرکز الأبحاث العقائدیة

أسئلة الشیعة

جناب سید علی حسینی سیستانی

جناب سید موسی شبیری زنجانی

جناب شیخ حسین وحید خراسانی

جناب شیخ یدالله دوزدوزانی

جناب شیخ لطف‌الله صافی گلپایگانی

جناب سید محمد سعید حکیم

جناب سید محمد حسینی شاهرودی

جناب سید صادق حسینی شیرازی

جناب سید صادق حسینی روحانی

جناب سید علی حسینی میلانی

جناب شیخ حسن میلانی

جناب سید جعفر سیدان

جناب محمدرضا حکیمی

پایگاه‌های اسلامی

دارالحدیث
خوابیدن به سمت قبله « خوردن، آشامیدن، خوابیدن « پرسش‌ها « سیصدوسیزده امیر
7724بازدید

خوابیدن به سمت قبله

منظور از رو به قبله خوابیدن، چگونه است؟ آیا مانند محتضر، کف پاها رو به قبله باشد یا مانند میت، عمود بر قبله و بر دست راست؟ این مسأله که رو به قبله بودن کف پاها، در جهت میدان مغناطیسی زمین است و برای بدن هم بهتر است و اینکه خوابانیدن مرده، عمود بر قبله، باعث تجزیه‌ی بهتر مرده می‌شود صحیح است؟

مرحوم شیخ عباس قمی، درباره‌ی آداب خواب، می‌فرماید: «و می‌خوابی بر طرف راست، به هیأت میت که در قبر، گذاشته می‌شود. اما خوابیدن به هیأت محتضر، شیخ ما ثقةالإسلام نوری، در دارالسلام فرموده که نیافتم آن را در هیچ خبر و اثری؛ بلی، غزالی، آن را ذکر کرده و شک نیست که رشد، در خلاف اوست» (الباقیات‌الصالحات، باب اول، فصل سوم)

سعه‌ی اطلاع محدث نوری از روایات و احاطه‌ی شایان وی بر کتب حدیث، موجب می‌شود از «نیافتن» او، به «نبودن» روایت، گمان حاصل کنیم.

آن یک قول مخالف که منسوب به غزالی شده نیز مسموع نیست. غزالی از اشاعره‌ی اهل‌تسنن و دارای برخی انحرافات عقیدتی بوده و حتی در مذهب خود نیز به عنوان یک محدّث طراز اول در حد صاحبان صحاح، مطرح نشده است. نظریات او نیز مثل نظریات سایر علمای عامّه، می‌تواند در تعارض روایات، به‌عنوان شاهد ردّ روایت، تلقی گردد (وسائل‌الشیعة ج27 أبواب صفات القاضی، باب9)

از کتب حدیث شیعه، در باب اینکه مؤمن، با تکیه بر جانب راست بدن خود و رو به قبله بخوابد، روایت منتسب به حضرت رضا(ع) شایان ذکر است که در بخشی از آن آمده: «و المؤمن ینام علی یمینه مستقبل القبلة» (الخصال، ص263؛ علل‌الشرائع ج2 ص597) این روایت، مناسب همان مطلب است که از محدث قمی و استادش ذکر گردید.

و اما درباره‌ی مغناطیس زمین، باید گفت ارتباط دادن جهت قبله (چه عمود میت و چه امتداد محتضر) با میدان مغناطیسی زمین، مقبول نیست. میدان مغناطیسی، تقریباً در امتداد جنوب و شمال کره‌ی زمین، قرار دارد درحالی‌که جهت قبله، بستگی به مکان داشته و ممکن است شمالی یا جنوبی یا غربی یا شرقی یا بین‌الجهتین باشد.

مثلاً قبله در سیستان، تقریباً رو به غرب است اما در قم، رو به جنوب غربی و در نجف، رو به جنوب و در جده، رو به شرق و در یمن، رو به شمال و... فلذا جهت قبله، با جهت میدان مغناطیسی زمین، همخوانی نداشته و ارتباط واضحی بین این دو، ملاحظه نمی‌گردد.



ارسال آدرس این صفحه به ایمیل دیگران

درباره‌ی 313 امیر
حکایت «313 امیر» حکایت مؤمنانی است که در شب سرد و تاریک غیبت کبرای ولیّ والاشأن خود «عجّل الله تعالی فرجه الشریف» مشعل یاد او را بر دل‌های خود، فروزان کرده‌اند تا خستگی ناشی از ظلم ظالمان و جهل جاهلان، آنان را در مسیر علم به «حقائق دین مبین» و عمل خالصانه به آن، سست نکند

بزرگ‌مردانی که در کوران وقایع و طوفان حوادث، بر سر عهد و پیمان‌شان با خالق‌شان «تقدّست اسمائه» باقی اند و در برابر حیل شیاطین جن و انس، در تبدیل و تحریف دین خدا و نهادن بدعت‌ها در آن، ذره‌ای از «قول ثابت» خود فرو ننشسته‌اند

همان اولیاء خدا که در طلیعه‌ی قیام قائم آل محمّد «صلی الله علیه و آله و سلم» به او می‌پیوندند و هرکدام، بر فوجی از مؤمنان، «امیر» می‌گردند تا بنیان‌های توحید ناب و تعبد خالص را علی‌رغم امیال کافران «دل»خواه‌گرا، در سراسر جهان، نهاده نمایند

آری! همان‌ها را می‌گویم که زمینی بر زمین دیگر، فخر می‌کند که بدان و آگاه باش امروز یکی از آن 313 امیر، پای بر من گذاشت همان‌طور که نگارنده‌ی این سطور، فخر می‌کند که نام والای آنان را بر پایگاه اطلاع‌رسانی خود، نهاده است و بیشتر فخر خواهد کرد اگر توفیق یابد، تحت لوای یکی از آن 313 امیر، به نهضت حضرت بقیّةالله الاعظم «ارواحنا فداه» خدمتی نماید

..لو ادرکته لخدمته ایّام حیاتی...

Design and program by alireza
2007 - 2024